Læs her formandens beretning for 2022, samt årsberetninger fra ungdom, herre- og damesenior, som bliver læst højt på generalforsamlingen den 24. februar kl. 19. i klubhuset.

Formandens beretning for 2022

Beretning fra Arne Jørgensen, formand for Rugbyklubben Speed:

2022 blev året med store sportslige aktiviteter og arbejdsopgaver for klubben, da det igen blev hverdag uden corona.

Vi har i årets løb stået for en række begivenheder: Vi afholdt ungdomstræning i april, Nordisk Cup for damer i april/maj, stævne for damer i maj, samt pokalfinale i september, hvor modstanderne var FRK, som vi besejrede. Tårnbys borgmester, Allan Andersen, overværede kampen med stor glæde over spillet, og efter kampen holdt han en tale til spillere og tilskuere. Her anerkendte han den store indsats, som klubben og de frivillige gør for ungdommen og sporten i kommunen. Vores tidligere formand Jørgen Larsen var heller ikke glemt i talen, hvor han blev anerkendt for sin indsats igennem mange år i Speed. 

Derudover var vi hvert for Danmarks XV’s landkamp mod Andorra i oktober, og så blev vores traditionsrige 7s-stævne atter afholdt i august. Vi blev dog nødt til at reducere det til en endagsturnering pga. manglende tilmeldinger.

At alle disse opgaver er blevet løst i årets løb, har kun været muligt ved hjælp af alle de forældre og frivillige, som støtter klubben. En stor tak til alle jer for den støtte, I giver.

60+ holdet er stadig aktive på banen og hjælper til, hvor der er brug for hjælp, forældretræning mm. og en tur til London blev det også til.

Klubmad hver tirsdag og torsdag kom op at køre på fulde omdrejninger til stor glæde for alle. Dette kan kun lade sig gøre ved hjælp af Malene og Heidi, som klubben tidligere på året indstillede til Tårnbys Frivillige Pris, som de desværre ikke fik. Men vi er superglade for deres indsats.

Vi forsætter desuden klubudvikling med DGI for at gøre klubben endnu bedre. Det kører godt med ungdommen, men vi skal arbejde videre med gruppen 30+, som ikke spiller toprugby mere. De skal meget gerne blive i klubben, når vi fortsat har masser af opgaver som trænere, dommere og udvalgsarbejde, eller måske bare komme og give hånd med, når vi har brug for det. Bestyrelsen har brug for en, der vil tage denne opgave at fastholde spillerne til nye opgaver.

Til sidst vil jeg takke alle, som har støttet Rugbyklubben Speed som sponsorer, medlemmer, forældre og frivillige, uden jer havde vi ikke en klub, som fungerer så godt. 

Årsberetning Ungdom 2022

Ved ungdomsansvarlig Peter Jacobsen

2022 var året, hvor vi kunne begynde at se Covid-19 i bakspejlet. Ingen aflysninger og vi kunne igen skrue op for aktiviteterne.

Vi har heldigvis fået flere nye trænere, og de gamle hænger stadig på, så vi har kunnet træne med børn i alle aldersgrupper fra U6 til U18, desværre endnu ikke med fyldte hold i alle aldersgrupper.

Vi har deltaget i alle DM-stævner, dog ikke ”rene” Speed-hold. Det har stadig været nødvendigt at indgå holdfællesskaber med andre klubber. Det har været godt at se, hvordan holdene har udviklet sig gennem sæsonen både rugbymæssigt og i antallet af Speed-spillere.

Vores helt store udfordring i ungdommen er, at vi har for få spillere. Så længe vi ikke har hele hold i alle aldersklasser er alting meget sværere både til træning, og når vi skal deltage i turneringer.

Vi har generelt gode forhold i klubben, gode faciliteter, god økonomi, idealistiske frivillige (flere er velkomne), og medlemstallet stiger, men kun langsomt. Og der et stykke vej til, at vi kan stille med fyldte hold.

Vi har gennemført en række rekrutteringsaktiviteter, bl.a. har vi et samarbejde med nabo-SFO’en, hvor vi har introduceret rugby for de små klassetrin. Derudover har vi deltaget i Tårnby Kommunes ”Sommersjov”, hvor vi har spillet rugby i sommerferien fra 0 til 9 klasse.

Som noget nyt har vi indgået et minipartnerskab med Tårnby Kommunes fritidsvejledning omkring børn med specielle behov.

Vi har ligeledes forsøgt at styrke det sociale fællesskab i klubben, gennem aktiviteter som spisning efter træning, fælles busture, juleafslutning, overnatning i klubben, klatring i Kongelunden osv. For især de mindste årgange er det vigtigt at inddrage forældrene i klubben, vi har gennemført fælles spisning, og vi har tilbud om rugbytræning for forældre sa t forældre-fitness. Det har været positivt at se, at forældrene i stigende omfang engagerer sig i klubbens aktiviteter som hjælpere ved B&U-stævner, på ture og ikke mindst ved afviklingen af vores store sevens-stævne i august.

Vi har stor optimisme for 2023, med hjælp fra frivillige, trænere som forældre, bliver vi forhåbentlig flere og bedre!

Til slut skal lyde en stor tak til de frivillige, som gør det muligt, i køkkenet, til træning, på ture, til arrangementer og ikke mindst tak til klubben og sponsorforeningen, som igen har ydet økonomisk støtte.

 

Årsberetning Herresenior 2022

Ved herreansvarlig Malte Madsen

2023 har været året, hvor HS excellerede sportsligt. Det blev til guld i pokalen, DM 7's, Scandinavian 7's, og sølv ved 15 mands-DM.

Der er en opbygget en sund kultur på holdet, fordelingen mellem ung og gammel, forskellige kulturer, skaber en god dynamik, som smitter af på banen. Der bliver trænet hårdt, og med en meget flot tilslutning til træningerne, hvilket også har bidraget til, at vi til tider har spiller det bedste rugby, vi nogensinde har gjort.

HS stræber efter at være en af de bærende kræfter, hvis ikke fundamentet, i klubben. Der er blevet taget mere ansvar løbende i 2023, men det er noget, som vi forsat vil arbejde videre med, da det altid kan forberedes, og vi gerne vi bære klubbens ånd videre, samt vise vores taknemlighed over for klubben, dens medlemmer og ungdomsafdelingerne, som forsat leverer så mange dygtige rugbyspillere til os.

Vi vil gerne takke alle jer, for jeres fantastiske støtte, samt takke hele teamet omkring HS, (Junaire, Graham, Sune, Amalie, Frank, Morfar)

Sidst vil vi gerne takke, og ønske held og lykke til Bulela og Nacho, som har spillet deres sidste kamp på førsteholdet.

Årsberetning kvindesenior 2022

Ved kvindeansvarlig, Therese Veng

Speed Ladies startede året ud med at få opbygget noget styrke, som foregik sammen med strength and condition træner Nicolas fra Sepas. Pigerne drog også afsted til Kroatien før sæsonstart og spillede en miniturnering for at få lidt kampe i benene inden DM-start.

Sæsonen 2022 bestod af syv DM runder, hvor pigerne vandt fem ud af de syv, hvilket resulterede i guld og titlen som forsvarende danske mestre. Derudover var der i 2022 DM i 7’s i Aalborg til DM ugen, hvor pigerne fik en flot andenplads. Sidst men ikke mindst vandt pigerne også plate finalen til Scandinavian 7’s.

Udover den flotte præstation i at blive Danmarksmester igen, havde vi også en del piger som repræsenterede rugbyklubben Speed på landsholdet, hvor bl.a. Simone, Sofie, Marlene, Mille & Maja var blandt de 12 udvalgte, som var med nede at spille EM i henholdsvis Zagreb og Budapest.

Sæsonen 2022 har været et af de hårdere år for Speed Ladies, da mange desværre har døjet med skader, men trods det har pigerne holdt hovederne højt og kæmpede til hvert et stævne. Dette beviser blot, at Speed Ladies er et godt og stabilt hold, som holder sammen og får det bedste ud af det.

Året blev sluttet af med de årlige kåringer til ung-gammel, hvor Simone blev årets spiller, Maja-Luna blev årets talent, og Sofie blev årets fighter. Meget velfortjent.

Sidst skal det dog også nævnes, at vores helt egen Dimitra (Flash, Demi) er blevet nomineret som årets spiller i Danmark, kæmpe tillykke med det.

Der ønskes igen et stort tillykke med guldet og alle de andre flotte præstationer i sæsonen 2022 fra bestyrelsen, og vi ser frem til mere af alt den gode rugby, I kan præstere.

Ydermere vil kvinderne gerne takke alle de frivillige, som har været i og omkring damesenior i 2022, vi sætter meget stor pris på jer!