Lørdag den 5. juni 2010 spiledes det indviende Danmarksmesterskab i 7s for kvinder, hvor RK Speeds hold blev velfortjent vinder.

4 hold mødtes på en tør, solrig dag, ideel til 7s-spillet. Holdet har spillet turneringskampe i nogle år, og har uregelmæssigt vist deres talent, ofte bundende i blandede hold, eller manglede centrale aktører på grund af skader.

Lørdag var absolut alle spillere klar til fuldt ud at udnytte deres potentiale og viste et hold med synergi, det blev grundigt underholdende og tilfredsstillende at se.

3 puljekampe blev spillet:

Imod overraskende hård konkurrence fra det lidt ukendte Ålborghold, fandt damerne deres form og afviklede opgaven at spille 7s, hvilket gjorde at de lod bolden arbejde, og undgik kontakten med nogle meget hurtigt løbende modstandere. Vi stod som sejrherrer med 29-10.

Næste kamp mødte vi FRK, som syntes opsat på at spille en 15s type mauling-spil, hvor der for hver 3 minutter, der blev brugt med FRK i besiddelse af bolden i en maul, havde Speed den i 30 sekunder. Forskellen var, at Speed kapitaliserede på deres muligheder, afleverede bolden væk fra det langsommere bevægelige forsvar og scorede hver gang. En anden sejr var vundet 36-5.

Ved tidspunktet af den tredje kamp imod Exiles, blev det klart, at disse 2 hold ville mødes igen i finalen, så begge trænere indførte nogle taktiske spil. Exiles 3 hovedaktører, herunder deres nr 11 play-maker var udhvilet, hvilket gjorde det nemt for Speed til at tage føringen i første halvleg. Hver scoring blev brugt som lejlighed til at få klokken til at løbe ud. I anden halvleg var Speeds spillere udhvilede og ved en ændring i taktik valgte de at sparke bolden ned af banen, hvilket tvang Exiles at vende, løbe og forbruge energi. Der var lidt ændring i scoring i anden halvleg, og kampen sluttede 20-10.

Således var et lidt træt, men meget optimistisk team kommet frem til finalen, vel vidende, at de havde alle muligheder for at blive mestre. Der fulgte en kamp af meget spændende 20 minutter af tæt anfægtende spille, på et niveau med det, der var set på internationalt plan for 2 uger siden i Odense. En ivrig start, med scoringer på begge sider, så Speed vendte tilbage lidt til kontaktspillet, hvor de prøvede at tvinge rum og muligheder frem, hvor der ingen var. Men da de havde beroliget deres tankegang, lykkedes det dem at undgå det, der ofte sker, og ophørte med at være trukket ind i modstandernes spillestil. Speed vendte tilbage til deres spilleplan og gav en klassisk visning af 7s-spil, hvor deres bevægelse af bolden havde oppositionen hårdt arbejdende på tværs af banen. Exiles’ forsvar var meget skarpere end hidtil stødt på, og satte Speed under betydeligt pres, som de tappert optog uden panik. Til gengæld satte Speed tryk på Exiles' bold-bærer, tacklingerne faldt straks, og skar deres støttemuligheder af, hvilket effektivt neutraliserede deres play-maker. Til sidst blev Speeds tålmodighed og pres for meget for Exiles, med tre forsøg i den afsluttende minutter, der kom i tæt rækkefølge. Selv et neglebidende sidste minuts comeback-forsøg var ikke nok til at fratage Speed sejren. Kvinderne blev for første gang nogensinde indehavere af titlen Danske 7s Mestre.

Holdopstilling:
Mette Lintonbon (VK)
Julie Kjær
Sara Rasmussen
Marlene Jakobsen
Ida-Marie Andersen (K)
Emilie Sauerberg-Madsen
Kamilla Jensen
Nicola Pettinger-Brown
Elisabeth Kjeldsen

Træner: Diane Lintonbon