Rugbyklubben Speed endte i år på en fjerdeplads i landets bedste rugbyliga. Det skete med et hold, der i løbet af 2018 har været under stor forandring. Flere spillere har indstillet karrieren, og det har givet plads til hele syv nye talenter i truppen. 

Et veleksekveret forår, en fantastisk syvmandssommer og et efterår præget af skader og skuffende nederlag. 

 2018 har været en turbulent sæson for den traditionsrige rugbyklub RSpeed, der sluttede som nummer fire i Danmarks bedste rugbydivision. Men det har også været overgangsår, hvor syv spirende Speed-talenter har bevæget sig op fra ungdomsrækkerne og udfyldt store støvler med kort varsel.

 Et år, hvor de unge spillere har skullet udfylde tomrummet efter skadede prominente profiler og erfarne spillere, der har stilletstøvlerne på hylden. 

 Et år, som RK Speeds cheftræner, Junaire Brown, kalder en trædesten til en ny epoke for holdet og for klubben.

 - Vores primære fokus har været at udvikle spillerne og sammentømre holdetDet har handlet om at lægge et fundament for holdkultur og spillestil. I denne sæson har vi taget de første skridt, og set i lyset af det er jeg utroligt tilfreds med 2018, siger Junaire Brown. 

 

Godt resultat i en opbyggende fase

Efter en forårssæson med kun et enkelt nederlag til mestrene fra Frederiksberg Rugbyklub og en Copenhagen Sevens-turnering på hjemmebane, hvor holdet leverede en mandfolkeindsats, bød efteråret desværre på flere ærgerlige resultater for amagerholdet. På trods af at Speed endte a point med CSR, der nuppede sølvet og Aarhus, der hev bronzen hjem (31 point hver), rakte de indbyrdes kampe og målscoreren ikke til mere end en samlet fjerdeplads. 

Alligevel er det en tilfreds anfører, der ser tilbage på 2018.

Vi trak desværre det korteste strå og havde færrest indbyrdes point. Men i starten af sæsonen, havde vi aftalt, at det skulle være en opbygningssæson, hvor vi tog resultaterne hen ad vejen. Så at vi alligevel ender med at kæmpe med om sølvet i en opbygningsfase, synes jeg, er rigtig flot, siger anfører og landsholdsspiller Nicklas Tell. 


Ildhu og hårdt arbejde

En stor del af opbygningsarbejdet har handlet om at køre de syv unge spillere ind på holdet. Her har anfører Nicklas Tell kun næsegrus beundring for de mange unge talenters ildhu og hårde arbejde på og udenfor banen.

 - Alle de unge spillere, der er rykket op, gør virkelig et godtindhop. De er engagerede, møder forberedte op til alle træninger, og jeg kan mærke, at de stræber efter at blive bedre, siger han og tilføjer: 
Jeg glæder mig rigtig meget til for alvor at se dem i aktion næste år. Det skal nok blive godt. Jeg kan ikke vente til 2019, hvor vikommer stærkt igen.

Han bliver bakket op af cheftræner Junaire Brown, der spår en god 2019-sæson for de amagerkanske drenge

- Jeg er engageret og ivrig! De første skridt, vi har taget i løbet 2018, vil blot accelerere i næste sæson. De unge spillere lander i en god kultur. Det håber jeg, at vi kan cementere i 2019. 

De nye talenter, der har taget skridtet fra klubbens ungdomsafdeling og ind på RK Speeds førstehold i løbet af 2018 er: stolpe Jonas Rehn Jensen (18 år)andenrække Marcus Corey(18 år), wing Ari Eyobjørnsson Hansen (19 år), wing Pierre Weiss (19 år), scrumhalf Sebastian Jensen-Visser (18 år)andenrækkeJeppe Poulin Løvenfald (18 år) og stolpe Mikkel Segner (18 år).