Kampreferat: Speed taber i en gyser mod FRK

Udgivet: 16. september 2024-Af -Visninger: 3-Læsetid: 2,9 minutter-
Rugbyklubben Speed vs. Frederiksberg Rugby Klub 14/9-2024, 15-21 (7-7)
Referat:
Der var lagt op til et vaskeægte topbrag, da Rugbyklubben Speed lørdag tørnede sammen med Frederiksberg Rugby Klub i det første af to møder i efteråret.
Og de to mandskaber skuffede bestemt ikke.
Tændingen lyste ud af begge mandskaber, da de stillede sig klar på hver sin side af banens midterste kridtstreg på Rugbyklubben Speeds hjemmebane i Tårnby.
Begge hold er kommet selvsikkert og ubesejret fra start i efterårets slutspil, der som noget nyt er udgjort af i alt fire hold, som møder hinanden to gange henover efterårsmånederne.
Derfor var der lagt op til en direkte kamp om at indtage førstepladsen, da det afgørende opgør blev sparket i gang i høj septembersol, frisk, kølig luft og en lille smule blæst.
Det var imidlertid Frederiksberg, der kom bedst fra start og lagde et højt tryk direkte fra første fløjt. Det blev inden for ganske få minutter omsat til en scoring, der med en sikker støvle fra Frederiksbergs velspillende playmaker, Cassius Dechamps, blev omsat til en 7-0-føring.
Speeds mandskab i gult og grønt kom en smule mere vaklende fra start, men da det værste chok over Frederiksbergs hurtige scoring havde lagt sig, begyndte Speed stille og roligt at æde sig ind i kampen. Speed udnyttede sine stærke forwards og valgte at tage en klynge efter et straffe få meter fra Frederiksbergs scoringslinje. Speeds klynge gik bolden hen til stregen og vores stærke nummer 8, argentinske Martin Noziglia, kunne samle bolden op og kaste sig ind over linjen. Joakim Calmar Nielsen konverterede sikkert til 7-7, som også var det resultat, som holdene gik til pause på.
Speed var blevet decimeret til 14 mand efter et gult kort før pausen, så holdet startede anden halvleg i undertal. Det varede dog kun få minutter, før også Frederiksberg indløste et gult kort og dermed en 10 minutters udvisning.
I anden halvleg fortsatte dramaet. Kampen bølgede frem og tilbage. Frederiksberg fik hele to gule kort i anden halvleg og Speed fik også endnu et gult kort. Flere gange fik holdene bevæget sig tæt på modstandernes scoringslinje, men hver gang blev presset afværget.
Et straffe fra 44 meters afstand, hvor Speed valgte at sparke på mål, blev stensikkert omsat af Joachim Calmar Nielsen og for en stund var Speed foran i kampen 10-7.
Det ændrede sig dog hurtigt, da Frederiksberg først scorede og konverterede til stillingen 10-14 og kort tid efter lavede endnu et forsøg, som Cassius Dechams atter konverterede til stillingen 10-21 med 10 minutter tilbage af opgøret. Her begyndte det at se svært ud for Speed.
Men mændene kæmpede videre og med 3 minutter tilbage af kampen scorede Speeds center, Christian Kilsdal, et forsøg helt i siden.
Det blev ikke konverteret, men med resultatet 15-21 var sejren pludseligt igen inden for rækkevidde. Trods et speed-pres til det sidste, lykkedes det ikke holdet at score, og kampen endte 15-21 til de forsvarende mestre fra Frederiksberg Rugby Klub.
Efter kampen kårede Frederikgsberg Martin Noziglia som Speeds bedste spiller, mens Speed selv valgte Christian Kilsdal.
De to spillere leverede sammen med en række andre en fænomenal præstation, hvor også vores flanker Federico Haedo og vores andenrække Marius Fricault gjorde fornem figur.