Lad os starte med en tilståelse: Redaktøren har forsømt sin opgave i den seneste uge. Lad os derefter vende os mod det fornøjelige: Det betyder, at du får en masse gode nyheder i én og samme artikel.

Puha. Så er rugbyen for alvor i gang igen, hva’? Herrerne har taget hul på sæsonen, da Malmø i sidste weekend gæstede os på Speed-park. Kvinderne har været i Kroatien. De lidt mere garvede har holdt nytårskur, og så til den helt store nyhed: Speeds unge playmakertalent Oliver Hvass er kåret som årets talent i dansk rugby 2021.

Det hele kommer vi omkring her.

Først vil jeg blot lige markere, at en af årets rugbymæssige højdepunkter, Six Nations, er veloverstået. Frankrig tog pokalen med en altid fortryllende Antoine Dupont med dirigentstokken i hånden hele vejen igennem. Men jeg vil dog i stedet stoppe ved årets største overraskelse. Italien tog i sin sidste kamp fusen på Wales – og måske også resten af rugbyverdenen - med en scoring i kampens døende minutter. Som kreatør til det vigtige forsøg var Ange Capuozzo. 22 år og – skal man tro wikipedia – 177 cm høj med en kampvægt på 71 kg. RUGBY ER FOR ALLE STØRRELSER.

Se det smukke forsøg og den fantastiske jubelscene her: https://www.youtube.com/watch?v=DFI4M2MYgFo

Lad os komme igennem de vigtige sager og starte med en velfortjent hæder til Oliver Hvass.

Årets talent er en Speed-spiller

Oliver Hvass fra Speeds herrehold blev torsdag overrasket af DRU’s formand, Jens Aage Skare, der aflagde herreholdets træning et visit. Med sig havde han en pokal, som Oliver Hvass skulle have. Oliver Hvass er nemlig blevet kåret som Årets Talent i dansk rugby 2021.

Herfra kan det kun afføde to ord: Enormt velfortjent!

Kvinderne i Kroatien

Hvor har vi savnet at rejse! Det gjorde kvinderne noget ved i sidste weekend, da holdet drog til Kroatiens hovedstad Zagreb, hvor de deltog i en venskabsturnering sammensat af Mladost Ladies.

Kvinderne sluttede af med en 3. Plads. 

Speed - ZRK ZAGREB: 57-0

Speed - RK Nada: 10-17

Speed - Esztergomi: 17-22

Speed - Sofia: 41-5

Fra kvinderne selv lød det, at det var en god tur og en god mulighed for at forberede sig til sæsonen, der starter den 9. April i Århus.

 

Endelig nytårskur

Først måtte arrangementet vige og udskydes på grund af corona, og usikkerheden om, hvornår det traditionsrige nytårkur ville løbe af stablen spredte sig.

Men i fredags sidste uge skete det!

Arrangementet var tilsyneladende en succes, for anonyme beretninger melder om trætte øjne i klubhuset, da herresenior mødte ind for at spille kamp lørdag.

Se holdet, der deltog, her:

 

Herresenior i gang

I sidste weekend kom herreseniorholdet i gang med sæsonen, da Malmø Rugby kom på besøg til en venskabskamp. Det var ikke en køn affære. Kampen bar præg af at være den første af sin slags i år, og Malmø straffede et ikke helt vågent Speed og førte det meste kampen.

Med 20 minutter igen var Speed bagud med hele 3 tries. Men så gav Speeds anfører, der var skadet og derfor så med fra siden, et ordenligt opråb til holdet: ”Nu skal der fandm* tackles!” lød det, og så har vi også udeladt de grovere gloser. Måske det hjalp. I hvert fald formåede Speed at vende kampen og score hele fire tries i de sidste 20 minutter. Joakim Calmar havde skruet fødderne godt på, og sparkede alt over.

I morgen – lørdag – drager herreholdet til Aalborg, hvor Lynet venter i pokalkvartfinalen. Holdet overnatter i Aalborg for at ryste sig godt sammen inden DM start.

Det var ordene herfra.

Rigtig god weekend.