Vores lynhurtige, pointræv Joakim Calmar Nielsen viste i den grad sine talenter frem i Zagreb, da de to danske 7s-landshold i sidste weekend deltog i EM i Trophy-rækken, som er den næstebedste række i Europa. 

Joakim Calmar Nielsen leverede en række utrolige tries i løbet af turneringen, ligesom han flere gange hentede, tacklede og dermed forhindrede modstandere, der var brudt igennem den danske forsvarlinje, i at score. 

Joakim Calmar Nielsen blev af holdet selv kåret til turneringens bedste dansker. Flot og fortjent! 

På vores sociale medie instagram kan du se nogle af Joakims flotte scoringer: https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/rugbyklubbenspeed/

3 sejre, to nederlag 

Det danske herrehold startede turneringen i en svær position. Puljen hed Irland, Rumænien og Letland. Første kamp mod Letland endte 53-0 til Irland. I kampen mod Rumænien gik Danmark til pause med en 15-0 føring. Desværre endte Rumænien med at løbe med sejren og vandt 15-26. 

Mod Letland fik Danmark sat en rigtig flot kamp sammen og vandt 26-0.

Det var desværre ikke nok til en samlet bedste 3. plads, og dermed nåede holdet ikke en kvartfinale. Dagen efter besejrede Danmark igen Letland (24-10), hvorefter Danmark løb ind i Kroatien i kampen om 9. pladsen. Danmark kom bagud 0-12, men endte med at dreje kampen 180 grader rundt og vandt 29-12.

Danmark havde udover Joakim Calmar Nielsen også Nicklas Tell, Malte Madsen, Jeppe Maagaard Holm, Gerard Hounou og Anders Mindstrup med i truppen. Desuden er managementholdet også præget af Speed. Cheftræneren er Junaire Brown, der også er herreholdets træner. Simon Maagaard Holm er assistenttræner. Speeds holdleder Graham Klusener indtager den samme rolle på herreholdet, ligesom Speeds fys Sune Hougaard Nielsen udgør fys for herreholdet. 

Kvinderne endte med storsejr

Kvinderne, der også var flot repræsenteret af Speed-spillere, fik en svær start på turneringen og tabte på førstedagen alle tre kampe. Dagen efter tabte Danmark deres første kamp snævert til Moldova. 

Men holdet sluttede flot af med en storsejr over Israel, der blev sendt hjem med et 24-0 nederlag. 

Turneringen startede dog lidt ærgerligt, før den overhovedet var gået i gang. I træningen fredag aften fik Kamilla Mygind desværre vredet uheldigt på sit knæ og kom således slet ikke i kamp i løbet af weekenden. 

Til gengæld var Simone Urban, Maja Luna Olesen, Marlene Jakobsen og Sofie Kragelund alle med. 

Går løs i Budapest

Allerede fredag går det dog løs igen, når anden del af EM sparkes i gang i Budapest.

Kvinderne spiller fredag og lørdag, mens mændene spiller lørdag og søndag. 

Kampene kan følges på rugbyeurope.tv. 

Kvindenres kampprogram for fredag er som følger for:

13.22: Italien vs. Italien

16.14: Tyrkiet vs. Danmark

18.44: Norge vs. Danmark

Herreholdets program for lørdag er:

10.50: Ungarn vs. Danmark

14.52: Wales vs. Danmark

19.38: Kroatien vs. Danmark